De magistrale Etnawijnen
van Terre Nere

Marco de Grazia, de eigenaar van Tenuta delle Terre Nere, wordt gezien als pionier van de moderne wijnbouw op de Etna. Als een van de eersten zag hij het potentieel van de oude, vervallen wijngaarden op de noordoostflank van de vulkaan. De zwarte vulkanische bodems – vandaar de naam Terre Nere – en het relatief koele en vochtige klimaat in de hooggelegen wijngaarden geven de wijnen van de Etna hun unieke verfijnde en mineralige karakter. Het zijn terroirwijnen bij uitstek, die meer gemeen hebben met Bourgogne of Barolo dan met de meeste Siciliaanse wijnen. 

Omdat de hoogte, ligging en bodems zo bepalend zijn voor het karakter van de wijn, bottelt Marco zijn beste wijngaarden, contrade genaamd, apart. Calderara Sottana ligt op zo’n 600 meter hoogte en heeft een zeer stenige bodem. Deze wijngaard beschouwt Marco als zijn grand cru. Santo Spirito en Guardiola beschouwt hij als premier crus. Eerstgenoemde ligt op zo’n 700 meter hoogte en kent een zeer vruchtbare bodem met vulkanisch as. Laatstgenoemde ligt op maar liefst 800 tot 1000 meter hoogte en kent arme bodems van vulkanisch zand. Voor alle contrada-wijnen geldt dat ze gemaakt zijn van druiven van oude stokken, een enorme concentratie en intensiteit hebben en bovenal een enorm bewaarpotentieel.

Om u kennis te laten maken met de fantastische wijnen van Terre Nere, bieden we u deze maand zowel de ‘gewone’ Etna’s als de cru’s aan. Bestel nu en profiteer van maar liefst 15% korting!

1

Tenuta delle Terre Nere Etna Bianco 2017

Wijn uit Italië - Sicilië

Italiaanse droge witte wijn met een verfijnd aroma van appel, meloen en lichte botertonen. De smaak is vol, zacht, aromatisch en mild. Mooie begeleider van verfijnde visschotels of risotto.

Van € 17,60 voor € 14,95

15% korting
2

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosato 2017

Wijn uit Italië - Sicilië

Italiaanse rosé met een ingetogen fruitig en kruidig aroma. De smaak is vol, fris, krachtig en evenwichtig. Uitstekende maaltijdrosé: bij vis, pasta of gevogelte.

Van € 17,60 voor € 14,95

15% korting

Unieke rode wijn van wijngaarden op de Etna

3

Van € 17,60 voor € 14,95

Vanaf 12 flessen € 13,95 per fles

Aanbieding geldig t/m 30 november

15% korting
4

Tenuta delle Terre Nere Etna Bianco Santo Spirito 2016

Wijn uit Italië - Sicilië

Intense Italiaanse witte wijn met de geur van rijp geel fruit en toast. De smaak is krachtig en vol, met een lange, romige afdronk. Prima match met pasta, vis- en kalfsvleesgerechten.

Van € 25,70 voor € 21,85

14% korting
5

Tenuta delle Terre Nere Etna Bianco Calderara Sottana 2016

Wijn uit Italië - Sicilië

Italiaanse witte wijn met de krachtige geur van karamel, eiken en rijp geel fruit. De volle, droge smaak is krachtig, aanhoudend en romig. Heerlijk bij verfijnde visgerechten, kip of konijn in wijnsaus.

Van € 25,70 voor € 21,85

14% korting
6

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso Santo Spirito 2015

Wijn uit Italië - Sicilië

Italiaanse rode wijn met de pittige, fruitige geur van rijpe kersen en vuursteenaroma. De volle smaak past prima bij gevogelte, varkensvlees en kruidige ovenschotels.

Van € 32,95 voor € 27,95

15% korting
7

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso Guardiola 2015

Wijn uit Italië - Sicilië

Italiaanse rode wijn met een fris, verfijnd aroma van rode kersen, wat vuursteen en geroosterde tonen. De smaak is sappig en vol. Heerlijk bij gegrilde, kruidige worstjes of andere vleessoorten.

Van € 32,95 voor € 27,95

15% korting
8

Tenuta delle Terre Nere Etna Rosso Calderara Sottana 2015

Wijn uit Italië - Sicilië

Italiaanse rode wijn met de pittige, frisse en fruitige geur van rode bessen en kruiden. De smaak is soepel en elegant. Prima wijn bij wild of gegrild rund- of varkensvlees.

Van € 44,40 voor € 37,70

15% korting
Even geduld a.u.b.