Wijnkist met Sensible Pays d'Oc Merlot

  • vakkundig gemaakt met zuivere geur en smaak
  • valt op in het aanbod biowijnen onder de 8 euro
  • elegante stijl wijn met toegankelijkheid en fruitexpressie
  • natuurlijke omstandigheden in de wijngaard heel geschikt voor biologische werkwijze

Deze merlot van optimaal rijp geplukte druiven is uitermate geslaagd, met de zo herkenbare geuren van donker fruit en een ronde, zachte smaak. Een kort verblijf in eikenhouten fusten maakt de wijn nog smeuïger.

Het echtpaar Renaud en Odile de Roux is specialist in de productie van biologische wijnen. Het zijn pioniers, want in 1983 - ver voor de hedendaagse interesse in biologische wijn - begonnen zij al met de omschakeling van hun wijngaarden naar biologische landbouw. Hun wijngoed, iets ten zuiden van Arles, is er uitermate geschikt voor.

De combinatie van uitbundige zonneschijn en een geringe neerslaghoeveelheid maakt biologische aanplant in deze streek een logische keuze. Geholpen door de mistral, de sterke en koele noordenwind, blijven de wijnstokken gevrijwaard van schimmels en ze drogen na een regenbui snel op. De aanwezigheid van schadelijke insecten voor het gebladerte wordt bestreden met behulp van natuurlijke vijanden. Dat kwaliteit en rendement hiermee gediend zijn, bewijzen Renaud en Odile met hun Sensible. Proef deze biowijn: ervaar de rijpheid van de druiven en de vakkundige vinificatie.

Arles

Inhoud:

€ 10,00 per pakket

  • Gratis wijninformatie bij elk pakket
Even geduld a.u.b.