Team Vinoteca Lina

Gijs Lina

wijninkoper / eigenaar

Gijs Lina is allereerst als liefhebber met wijn in aanraking gekomen. Dit groeide echter al gauw uit tot een ware passie! In 2011 is hij gestart met de verkoop van zelf geïmporteerde wijnen. Dit werd zo'n succes dat inmiddels zijn Vinoteca een mooie plek heeft in hartje Venlo. Als mede-eigenaar van Les Généreux, vallen de door hem geïmporteerde wijnen vaak in de prijzen en is het assortiment subliem in prijs-kwaliteit niveau, Gijs is bevlogen, klantgericht, een ondernemer in hart & nieren. Door zijn brede netwerk en zijn creatieve kijk, weet hij wijn zo te combineren, dat er verrassende projecten ontstaan. Als wijnliefhebber met Italiaans bloed, zijn de Piemonte wijnen zijn grootste passie!

De aanbevelingen van Gijs Lina

Ingrid Hendriks

wijnadviseur / sommelier

Ingrid is sinds 2015 werkzaam bij Vinoteca Lina. Hiervoor heeft ze jarenlang in de horeca gewerkt als gastvrouw en later werkzaam geweest als sommelier bij restaurant One* in Roermond. Naast haar werkzaamheden in de wijnhandel is Ingrid als docent actief op Hotelschool Venlo. Ze verzorgt hier praktijklessen in de brasserie en het restaurant en daarnaast geeft ze ook theorielessen aan leerlingen gastheer/gastvrouw. Naast haar werk is Ingrid hard bezig haar opleiding tot docent met succes af te ronden. De verwachting is om in 2018 haar handtekening te kunnen zetten onder een diploma. Een actieve jongedame met een passie en verstand van de juiste wijnen op het juiste moment!

De aanbevelingen van Ingrid Hendriks

Carry Wilms

Wijnadviseur

Carry is sinds 2017 werkzaam bij Vinoteca Lina. Alles wat met wijn te maken heeft fascineert haar. Ze maakt regelmatig wijnreizen, struint heel internet af voor de nieuwste weetjes, leest veel vakliteratuur en heeft diverse wijn cursussen gevolgd. ‘’Er gaat geen dag voorbij dat ik niet met wijn bezig ben.” Naast haar werkzaamheden in de wijnhandel studeert Carry Commerciële Economie. Naast het verkopen van wijn is ze zich ook aan het ontwikkelen als commercieel professional. Zelf heeft ze een voorliefde voor la belle Italia, het land heeft zoveel te bieden dat je onmogelijk verveeld raakt. Carry helpt je graag vinden van de juiste wijn. Of het nu gaat om een etentje, borrel of gewoon om je voorraad aan te vullen, ze staat voor je klaar. Ze kan wat eigenwijs zijn, maar dit kan juist leuke resultaten opleveren!

De aanbevelingen van Carry Wilms

Even geduld a.u.b.