Snel kiezen
Zoek op prijs
Zoek op kleur
Zoek op land
Zoek op herkomstgebied
Zoek op producent
Zoek op beoordeling

Ontdek alle wijnlanden

Overal ter wereld wordt wijn geproduceerd. En ieder land heeft zijn eigen manier en klimaat die een specifieke smaak meegeven aan een wijn. Maar welke wijnlanden zijn er precies? Wij hebben de belangrijkste oude- én nieuwe wijnlanden voor u op een rij gezet!


440
Wijn uit Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is zonder twijfel het beroemdste wijnland ter wereld. Franse wijnproducenten maken al eeuwenlang uiteenlopende wijnen van topklasse. Voor talloze internationale wijnmakers vormt het land nog steeds hét grote voorbeeld op wijnbouwgebied. Jaarlijks produceert het land 7 tot 8 miljard flessen wijn.

Top 3 grootste herkomstgebieden Frankrijk

288
Wijn uit Italië

Italië

Wijnland Italië heeft een geheel eigen karakter. Het klimaat variëert enorm van noord naar zuid. In de wijngaarden staan honderden inheemse druivenrassen aangeplant. Italië is beroemd om haar mooie klassieke bewaarwijnen als de Barolo en Brunello di Montalcino. Tegenwoordig worden er ook bijzondere nieuwe wijnen geproduceerd, vooral in het zuiden.

Top 3 grootste herkomstgebieden Italië

153
Wijn uit Spanje

Spanje

Spanje bezit de meeste wijngaarden ter wereld. Het land kent zeer uiteinlopende klimaten, van regenachtig en gematigd in het groene noordwesten tot zeer heet en droog in het zuiden. Daardoor groeien er veel verschillende druivenrassen in het land. Spanje heeft dan ook een rijk aanbod aan wijnen met verschillende en eigen karakters.

Top 3 grootste herkomstgebieden Spanje

84
Wijn uit Portugal

Portugal

Top 3 grootste herkomstgebieden Portugal
  1. Alentejo 34
  2. Douro 33
  3. Dão 8

74
Wijn uit Duitsland

Duitsland

Top 3 grootste herkomstgebieden Duitsland

54
Wijn uit Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Top 3 grootste herkomstgebieden Zuid-Afrika

27
Wijn uit Oostenrijk

Oostenrijk

Top 3 grootste herkomstgebieden Oostenrijk

24
Wijn uit Verenigde Staten

Verenigde Staten

De grootste herkomstgebieden Verenigde Staten

20
Wijn uit Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Top 3 grootste herkomstgebieden Nieuw-Zeeland

10
Wijn uit Argentinië

Argentinië

De grootste herkomstgebieden Argentinië

8
Wijn uit Chili

Chili

Top 3 grootste herkomstgebieden Chili

7
Wijn uit Griekenland

Griekenland

De grootste herkomstgebieden Griekenland

6
Wijn uit Australië

Australië

Top 3 grootste herkomstgebieden Australië


3
Wijn uit Bulgarije

Bulgarije

De grootste herkomstgebieden Bulgarije

2
Wijn uit Libanon

Libanon

De grootste herkomstgebieden Libanon

2
Wijn uit Hongarije

Hongarije

De grootste herkomstgebieden Hongarije
  1. Tokaj 2

1
Wijn uit België

België

De grootste herkomstgebieden België


1

Slovenië

Slovenië mag dan een klein en relatief onbekend wijnland zijn, het kent een lange wijnmaaktraditie. Al voor de komst van de Romeinen werd er wijn gemaakt door de Kelten. In de Middeleeuwen werden de honneurs waargenomen door de monniken. Toen het land deel uitmaakte van het Oostenrijks-Hongaarse rijk, vloeiden de Sloveense wijnen rijkelijk aan het hof. Zelfs in de tijd dat het land tot Joegoeslavië behoorde ging de wijnproductie door, zij het dat de focus toen wel meer op kwantiteit dan op kwaliteit lag. Vandaag de dag timmert Slovenië hard aan de weg om zich een plek op de internationale wijnkaart te verwerven. De wijnindustrie is er inmiddels goed georganiseerd. Het land is verdeeld in drie wijnregio’s, die weer onderverdeeld zijn in negen subregio’s. In het noordoosten ligt Podravje, in het zuidoosten Posavje en in het westen Primorska. Er worden in Slovenië met name hele goede witte wijnen van één druivenras gemaakt, zoals sauvignon blanc, chardonnay en pinot gris. Ook rode wijnen en wijnen van lokale druiven als šipon (furmint) worden er steeds beter en interessanter. Een wijnland om te volgen dus!

De grootste herkomstgebieden Slovenië

Even geduld a.u.b.